Reinøy boknafisk 3 kg

1,190.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

35 på lager

Beskrivelse

Boknafisk filet Premium 3 kg

Delikatessen har alltid vært ettertraktet mat både på Vestlandet og i Nord-Norge og har fungert som en kortidskonservering når ferskfiskbehovet var dekket.

Boknafisk er halvtørket, eller “bokna” torsk. Boknafisk har en fin, syrlig smak, og smaker godt på den tradisjonelle måten: Med hvitsaus, poteter og gulrot. Torsken har et bredt anvendelsesområde, fra den ferske kritthvite torsken som skiver seg ved det letteste trykk og til saltet, modnet og tørket klippfisk av beste sort. Midt mellom disse finner vi boknafisken som bare er lett tørka, en råvare som er best kjent langs norskekysten.

Forskjellen på råvarene boknafisk, hjellosing, tørrfisk, klippfisk?

– i sammenligning med hjellosing, tørrfisk og klippfisk

Boknafisk:

En halvtørr torsk. Torsken blir hengt på hjell som tørrfisken, men blir tatt ned for konsum etter omtrent 7 -14 dager. Torsken er oftest delt i to slik at han henger sammen i sporen før han blir hengt.

Hjellosing:

Som boknafisk, men hjellosingen er bare sløyd og og eventuelt hodekappet. Den henger vanligvis litt lenger enn boknafisken, og rester av blodranden fører til at fiskekjøttet syrnes lett. Dette gir en egen lukt fra fisken, derav navnet.

Tørrfisk:

Spises banket som snacks . Vannes ut og kan brukes i fiskegryter eller lutes til lutefisk.
I Italia grilles den.

Klippfisk:

Klæppfesk som en sier nordpå, fordi den før i tiden ble tørket på ”klæppan” (svaberg) ved havet. Vannes til Bacalao – stekt – kokt – grillet – og i klippfiskkaker. Klippfisk brukes mest i Spania, Portugal

Tilleggsinformasjon

Vekt 3 kg