Breiflabbfilet 2,5kg

1,390.00kr

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

37 på lager

Beskrivelse

Breiflabb Norsk Premium 2,5 kg

Breiflabb er en fantastisk fisk som ofte er å finne på menyen hos eksklusive restauranter, den blir også kalt marulk. Imponer med breiflabb servert med rødvinsaus og stekt sopp.
Breiflabben er akkurat så tøff som den ser ut. Det hvite fiskekjøttet har en struktur som tåler tøff varmebehandling, men ikke for lenge. Den takler også sterke smaker. Breiflabben er en av sjøens virkelige godbiter. Den har magert og fast hvitt kjøtt som minner om hummer i smaken.

Skinnet kan bedra

«Skinnet kan bedra» er en korrekt beskrivelse av breiflabben. Imponerende stygg utenpå, og fantastisk god og smakfull inni. Med sitt saftige, faste og benløse kjøtt regnes breiflabben som en av havets virkelige kulinariske godbiter.

Kjennetegn

Breiflabben kjennetegnes lett på det dominerende og brede hodet som utgjør nesten halvparten av den flate og dels brede kroppen. Ryggfinnen er særegen ettersom de tre forreste piggene/strålene står for seg selv. Den fremste strålen bruker breiflabben til å vifte til seg byttedyr med – som å fiske med agn.

Utbredelse

Breiflabben er utbredt over store deler av Nord-Øst-Atlanteren, og er vanlig i hele Nordsjøbassenget, langs hele Norskekysten, rundt Island, De Britiske øyer og sørover til Middelhavet og Vest-Afrika. Den har en imponerende rekkevidde når deg gjelder dybder, og den kan leve fra fjæra og helt ned til 1800 meters dyp. Gytingen foregår i en lang perioden fra februar til september, og et stort gyteområde finnes vest for Irland.

Utsøkt kjøtt

I Norge er breiflabb blitt en høyt skattet og beskattet art. Det utsøkte kjøttet som har en anelse av skalldyr-/hummer-smak gjør breiflabben til et av de best betalte fiskeslagene.

Breiflabb er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin A, som er med på å gi deg et godt immunforsvar. Næringsstoffet er også viktig for fosterutvikling, syn og evnen til reproduksjon.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Tilleggsinformasjon

Vekt 3 kg