Kamskjell Premium 1 kg

590.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

39 på lager

Beskrivelse

Kamskjell Premium 1 kg

Fiskeruta serverer store, utsøkte, smakfulle og delikate kamskjell som passer til forrett og som tilbehør. Kamskjell blir av kjennere betegnet som «havets juvel». Dette er det største av kamskjell-artene som finnes i norske farvann og er en ettertraktet delikatesse på gode restauranter

Kamskjellene har en spesiell form, med et rett hengsel og stråleforma ribber frå midten av hengselet og ut til skjellranden. De bruker jetmotor-prinsippet og beveger seg ved hjelp av en kraftig muskel som raskt åpner og lukker skjellene. Det største, stort kamskjell (Pecten maximus), har et flatt og et buet skjell, som vi må dykke ned til minst 10m for å finne levende eksemplarer av.

Kamskjellene er en delikatesse og egner seg ypperlig til grilling. Visste du at kamskjell lever opp mot 20 år og blir hele 18 cm i diameter? Den kremhvite muskelen til kamskjellet har en smak som minner om hummer. Den egner seg også godt til sashimi i tynne skiver.

Tips

  • Kamskjellene skal spises delvis rå/medium. Det er altså viktig ikke å gjennomsteke dem.
  • Dessuten er det avgjørende at panna ikke er for varm. Da blir skjellene svidd med en gang, og svidde kamskjell er ikke godt.
  • Ha kamskjellene oppi varm panne med 2 ss solsikkeolje. Stek dem til de får en gylden stekeskorpe.
  • Når kamskjellene begynner å få en fin farge/stekeskorpe, tilsett smøret, hvitløken og timianen for å gi skjellene en enda mer spennende smak, og trekk panna til side. La skjellene kose seg i smøret til det har smeltet helt.
  • Ønsker man kortere tilberedningstid deler man de på midten. Da stekes de kun på en side i en varmere panne.
  • Ha over litt salt og pepper og en dråpe sitron rett før servering.

Tilleggsinformasjon

Vekt 1 kg