Klippfisk av torsk 5 kg

2,490.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Klippfisk Loins Premium 5 kg

Klippfisk er en delikatesse som mange av oss dessverre ikke bruker så mye av, ikke minst på grunn av at den skal vannes ut så god tid i forveien. Klippfisken er en global delikatesse som vi i Norge av en eller annen grunn ikke helt har fått med oss.

Visst er det mange som spiser bacalao med liv og lyst når anledningen byr seg, men klippfisken er også anvendelig på et utall andre måter. For mens vi klager og klager på fisken i ferskvaredisken, glemmer vi at vi til enhver tid kan gjenskape den lekreste torskefileten ved å legge klippfisk i bløt i noen døgn. En tradisjon vi var med på å skape, og som holdt våre stolte forfedre og -mødre i live.

Råvaren er  produsert av førsteklasses klippfisk av stor torsk (Gadus Morhua). Hver enkelt klippfisk blir manuelt bearbeidet med den gamle foredlingsmetoden «røyting» dvs. fjerning av skinn og en del ben før de blir kuttet opp i ulike sorteringer (kvaliteter).

Utvanning

Legg klippfisken i vann 1-2 døgn. Bytt vann flere ganger. Ta av skinnet hvis ikke det er gjort. Sørg for at fisken ikke ligger helt ned til bunnen av karet, bruk en rist eller lignende i bunnen. Dette for at den sterke saltlaken synker ned til bunnen.

Klippfisk av torsk er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Tilleggsinformasjon

Vekt 3 kg