Kveite linefanget 5 kg

1,990.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Linefanget Premium kveite 5 kg

Mens villkveite har vært en sjelden råvare, har kveiteoppdrett tatt over mye av markedert. Fiskeruta satser kun på viltfanget kveite som fremmer den delikate smaken. Kveiten, også kalt hellefisk, og hellebarn som ung, er et nordeuropeisk fiskeslag som har en dyp forankring i norsk mat- og kystkultur.

Fiskeruta`s viltfanget kveite er en ekte gourmetfisk å ha på middagsbordet. Ikke bare smaker det godt, den er også lett å tilberede og svært næringsrik. Kveita er blitt en favoritt i restauranter og ved spisebord i hele verden. Mange velger denne fisken til en spesiell anledning for å vise at man virkelig setter pris på sine gjester.

Tradisjonelt har kveite spilt rollen som festmat, det som ble servert ved spesielle anledninger som bryllup og til jul. Fra gammelt av het det seg at mannen i huset måtte sitte på nausttaket og skjemmes hvis han ikke fikk tak i kveite til jul.

Tilberedning

Det hvite, delikate kjøttet kan tilberedes på uendelig mange måter, og brukes flittig når norske kokker skal sette sammen gode menyer. Det viktigste å tenke på når du skal tilberede kveite er å ikke varmebehandle den for mye. Den må ikke bli tørr.

Steking

Filetene er først stekt i nøytral olje på ganske høy temperatur, for så å forsiktig smørstekes det siste minuttet.

– Øs godt med smør over fiskestykkene, og strø på friske urter. Server med smørdampet kål og gode poteter. Dette er godt, og her trengs ingen annen saus enn stekesmøret.

Kveite er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

 

 

Tilleggsinformasjon

Vekt 5 kg