Norsk kongekrabbe 3 kg

1,790.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Kongekrabbe Premium 3 kg

Norsk kongekrabben er blitt en verdenssuksess. Klørne til kongekrabben har så godt kjøtt at du gjerne serverer det naturell. Det egner seg også perfekt til å steke, grille og bake med krydder og andre smakstilsetninger.

Veien er kort fra norske krabbeteiner til restaurantbordene i New York, Tokyo, Singapore og Paris. Heldigvis har Fiskeruta gode leverandører som leverer førsteklasses kongekrabbe som er ferdig kokt og saftig

En utsøkt delikatesse som ofte foretrekkes foran hummer. Det saftige kjøttet inneholder lite fett og er utrolig anvendelig. Kongekrabben kan være hovedrett, forrett, tilbehør, gratinert, i salater eller supper.

Anvendelse

Kongekrabbe selges vanligvis kokt, men også rå frossen. Ferdig kokte kongekrabbeklør regnes av mange som en delikatesse, og kan brukes som tilbehør i varme retter eller som egne kalde retter. Den kan serveres naturell på lignende måte som andre kokte krepsdyr. Rå klør av kongekrabbe kan kokes eller gratineres og tilberedes i ulike retter på lignende måte som hummer eller kreps.

Kongekrabbe er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Tilleggsinformasjon

Vekt 5 kg