Seiloins Premium 5 kg

1,090.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Seiloins 5 kg

Sei er havets potet og en undervurdert fisk som har fått et ufortjent rykte som billig og kjedelig fisk. Det er den absolutt ikke. Den er en del av torskefamilien og den kan kokes, grilles, bakes og paneres. Kjøttet er magert, hvitt og saftig. De fleste tenker på ”seibiff” med stekt løk når de tenker på fisken, men prøv den ut i andre varianter også. Seiloins fra Fiskeruta er en klassisk loins som er skinn og benfri.

Sei er en god og anvendelig matfisk som det er best å fiske enten på våren eller høsten. Seien er stimfisk og finnes oftest i de øverste vannlagene hvor den jager sild, fiskeunger , krill og rødåte. Den holder seg derfor ofte ved grunner hvor åtedyrene kan samles i bakevjene.

Seien er tradisjonelt en av Nord-Norges viktigste matfisker ved siden av torsken. Den dag i dag er den svært populær blant folk flest, og den fiskes mye både kommersielt og privat.

For folk langs norskekysten har seien alltid vært en kjærkommen matkilde. I nyere tid har den blitt populær også i mange andre land, blant annet fordi bestanden er svært robust og tilgangen derfor er stabil.

Sei er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.